ESTETİK DOLGU ve FİYATLARI


Estetik Dolgu Nedir ? 

Estetik dolgu nedir ? Estetik dolgu fiyatları neye göre değişir? Estetik dolgu yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz? sorularının cevaplarını hekimlerimiz sizler için derledi.

Kozmetik diş hekimliği, dişin genel görünümünü iyileştirir. Diş estetiği öncelikle dişin rengini, pozisyonu, şeklini, boyutunu, hizalama ve genel gülümseme görünüşünü iyileştirme üzerinde çalışır.  Estetik dolguda kozmetik diş hekimliğinin bir kolu olup dolgunun metal ve civa tarzı dolgu malzemeleri yerine belli olmayan diş ile aynı renkteki malzemelerden yapılan dolgudur. Eski tip metal dolgular kanserojen olduğu için Estetik beyaz dolgular tercih edilmelidir. Tıbbi olarak kompozit dolgu adıyla anılmaktadır.


estetik beyaz dolgu uygulaması

Ağırlıklı olarak diş estetiğine odaklanan üç ana uzmanlık branşı vardır.

Bunlar:

  • Estetik Dolgu
  • Estetik Protez
  • Estetik Ortodonti

Ayrıca kozmetik diş hekimliği Endodontiyi ( Diş Kökü Hastalıkları )  ve Periodonti ( Diş Eti Hastalıkları ) içerir.

Estetik Beyaz Dolgu

Beyaz renkli dolgu  malzemelerden yapılmış estetik diş dolguları diş yapısını ve çürükleri kamufle ederek tedavi etmek için kullanılır. Estetik dolgular ışık dolgularıyla ve lazer altında kuvvetlenerek  hızlıca tedavi edilebilen ve normal dişin dolgu olduğunu ışık altında bile hiç belli etmeyen bir yapıya sahiptir. Bazı durumlarda çocukların  ve azı dişlerinin yüzeyinde çukurlar ve çatlaklardan kaynaklanan çok derin boşluklar olur ve bu boşluklarda bakteriler çoğalarak dişlere zarar verebilir. Bu zararlı süreci önlemenin özel bir yöntemi  olarak  sıvı estetik dolgu malzemesi ile diş doldurulur. Tedavi süreci tamamen ağrısızdır. Bu işlemler sayesinde çocuklarda diş çürümeleri  büyük ölçüde azaltılmaktadır. Sıvı estetik dolgu 6 yaş veya üzeri çocuklar için tavsiye edilir.

Çürümüş dişlere, kırık dişlere veya hasar görmüş dişlere uygulanan estetik dolgu dişin kendi yapısı sertliğinde ve görünümünde dişle bütünleşir ve dışarıdan ayırt edilemeyecek kadar uyumlu bir görünüş kazanır. Metal ve civa tarzı kanserojen ve kötü görünümlü dolgulara nazaran daha güzel bir gülümseme ve sağlıklı yapıya sahip estetik dolgular çağımız dişçiliğinde uygun ve tercih edilmesi önerilen dolgu çeşididir.

Ne zaman estetik dolgu tavsiye edilir?

Estetik dolgu  çürük veya mevcut dişin dolgusunda renk değişiklikleri varsa, diş aşınmış yada kırık olduğunda estetik dolgu yapılarak tedaviye gidilebilir. Ancak, diş etlerinde bir bozukluk doku kaybı veya derin açıklıklık varsa yada diş köklerinde sorun varsa estetik dolgu yapılamaz. Bu gibi durumlarda önerdiğimiz estetik işlem türü protez türleridir.

Tedavi ne kadar sürecek ?

Tedavi süresi dolgu yapılacak ve restore edilecek diş sayısı ve tedavi edilecek kısmın aldıgı hasara bağlıdır. 4-6 diş için yapılacak işlem, yaklaşık 5- 7 saat sürebilir. Tedavi süresi uzun olan hastalarımız için seans seans şeklinde parçalara ayrılarak tedavi süreçleri zamana yayılabildiği gibi aynı gün içerisinde de bitebilecek işlemler vardır. Örneğin bir kaç estetik dolgu diş işlemi aynı gün içinde bitebilir. Renk, dolgu malzemesinin yapışması, mukozanın durumu ve bunun gibi durumları da doktor muayenede değerlendirmektedir.

Estetik dolgu sonrası ve dikkat etmeniz gerekenler

Dolgu malzemesi bir kaç güne kadar sakız yada yabancı bir madde gibi rahatsızlık hissi yaratabilir. Dişlerinizi fırçalarken hafif kanamalara neden olabilir. Diş etleriniz geçici bir süre duyarlı olabilir. Genel olarak adaptasyon ve rahatsızlık hissi nadirde olsa iki haftaya kadar uzayabilir.

Dolgu yapılan ve akabinde ki bir kaç  gün kırmızı şarap, çay, kahve, yaban mersini, pancar gibi renk pigmentleri baskın olan yiyecekler ve içecekler kullanmamanız tavsiye edilir.

Estetik dolgudan sonra diş bakımı nasıl yapılır ?

Standart diş bakım prosedürleri uygulanmalıdır. Yani diş fırçası ve gargara ile temizlik yapılarak, diş ipiyle de diş araları temizlenmelidir. Dolgu yüzeyleri yıpranmaması için sert ve aşındırıcı gıdaları dişinize bastırmaktan ve aşındırıcı etkiye sahip olan diş macunu ve fırçalarından uzak durmanız önerilir.

Restorasyon ve dayanıklılık süresi

Tedavide yapılan veya kendi sahip olduğumuz doğal gerçek bir dişin, bir ömür boyu sabit ve sağlıklı kalacağına inanmak yanlış olur. Estetik dolgu için verilen ortalama  ömür  8 – 10 yıl veya biraz daha uzundur. Ancak, dişin gerçek dayanıklığının uzun olması; doğru diş bakımı ile yani kişinin kendi çabalarıyla ilişkilidir.


Özel Meltem Diş Poliklinikleri

Meltem Diş Poliklinikleri, diş hekimi kadrosu ile ağız ve çene bozuklukları, diş problemleri üzerine hizmet vermektedir.