Diş Ağrısına Ne İyi Gelir

10 Temmuz 2018
diş-ağrısına-ne-iyi-gelir-1200x800.jpg

Diş ağrısına ne iyi gelir?

  • Ağrıyan diş üzerinde ve dişlerin arasında bulunan gıda birikintileri, diş fırçası ve diş ipi kullanılarak temizlenmeli ve yarım su bardağına yarım çay kaşığı tuz ilave edilerek elde edilen tuzlu su ile ağız iyice çalkalanmalıdır.
  • Kesinlikle ağrıyan diş üzerine ASPİRİN ya da herhangi bir ağrı kesici ilaç uygulanmamalıdır. Kimyasal yapıları nedeni ile bu gibi ilaçlar diş etinde ve çevre yumuşak dokularda tahrişlere neden olabilmektedir. Bu da diş ağrısının yanında ikinci bir ağrının oluşmasına neden olacaktır.
  • Eğer iltihap nedeni ile yüzde şişlik oluşmuşsa o bölgeye soğuk kompres yapılmalıdır.
  • Dişhekimine gitmeden önce bir ağrı kesici ilaç alınabilir.
  • Diş üzerinde çürük nedeni ile oyuk oluşmuşsa buraya çok az, eser miktarda karanfil yağı (eugenol) emdirilmiş pamuk koyulabilir. Başlangıç aşamasındaki çürüklerde bu yöntem fayda sağlayabilir.
  • Eugenol ağrının azalmasını sağlayacaktır. Ancak, bu işlemi yaparken eugenol fazla kullanılarak diş etine sızmasına neden olunmamalıdır. Çünkü karanfil yağı da yumuşak dokuları tahrip edici özelliğe sahiptir.
  • Soğuk ile başlayan ağrılar dişinizde çürüğün ilerlediğini gösterir. Bu dişinizi kanal tedavisi yaptırmadan kurtarmak için son şansınızdır. Çürük daha fazla ilerlemeden diş hekimine başvurmalısınız.
  • Eğer dişiniz sıcakla ağrıyorsa; pulpa iltihabı çok ilerlemiş demektir. Bu durumda soğuk ağrınızı azaltabilir. Ağrı kesici ve diğer uygulamalar fayda vermeyebilir. Dişinize kanal tedavisi yapılması gerekir. En yakın diş hekimine başvurmalısınız.

  • Eğer dişiniz iltihaplanmış ise ısırdığınızda ağrınız artar. Bu durumda antibiyotik tedavisi başlanmalıdır. 20 lik dişlerdeki ağrılarda da sıklıkla antibiyotik desteği gerekebilir.Bunun için çevrenize değil diş hekimine danışmalısınız. 
  • Bazen sinüzit ve sinir ağrıları da diş ağrısı ile karıştırılabilir. En doğrusu diş hekimine başvurmaktır.

AĞRI KESİCİ VE ANTİ BİYOTİKLERLE AĞRINIZ GEÇSE DE BU TEDAVİ OLDUĞUNUZ ANLAMINA GELMEZ. DİŞİN SİNİRLERİ ÖLDÜĞÜNDE VEYA İLTİHAP KRONİK DEVREYE GEÇTİĞİNDE AĞRINIZ HAFİFLEYEBİLİR VEYA TAMAMEN GEÇEBİLİR.

AĞRIYA SEBEP OLAN DİŞ TEDAVİ EDİLMEDİKTEN SONRA BAŞKA İLERİ RAHATSIZLIKLARIN ORTAYA ÇIKMASI MUHTEMELDİR.

BU NEDENLE BİR AN ÖNCE BİR DİŞ HEKİMİNE BAŞVURULMALIDIR.

Özel Meltem Diş Poliklinikleri

Meltem Diş Poliklinikleri, diş hekimi kadrosu ile ağız ve çene bozuklukları, diş problemleri üzerine hizmet vermektedir.